Ford Kuga ve Hyundai Tucson Karşılaştırması

Bu yazımızda, SUV Klasmanında bir önceki modelleriyle başarılı satış rakamları yakalayan iki araç için 2020 modellerinin karşılaştırmasını sizlere sunacağız. İncelememizde değerlendirdiğimiz araçlar Ford Kuga için Titanium ve Hyundai Tucson için N Line donanım paketlidir.

Yeni Ford Kuga’dan başlayacak olursak; bir önceki modele göre 4,62 m uzunluğu ile 30 cm uzatılmış gövdesi ve 2,71 m uzunluğundaki aks mesafesi ile C-SUV sınıfının en uzun aks mesafeli aracı olarak karşımıza çıkıyor. Eski kasa modeline göre biraz daha büyüyen Kuga Türkiye’de 1,5 lt benzinli ve yine aynı boyutta dizel üniteler ile satılıyor. Benzinli motor için şu anda 6 ileri manuel vites seçeneği mevcut olsa da dizel motor için 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik vites seçenekleri mevcut. Ayrıca 2.5 lt hibrit versiyon da fiyat listesinde yer almakta olup üst dilimden ÖTV hesaplandığı için 782.600 TL fiyatıyla satılmaktadır. Aynı litrelik benzinli motor 3 silindir ile 240 Nm tork üretirken dizel motor 4 silindir ile 300 Nm tork üretebiliyor. Aynı beygir gücüne sahip motorlar içerisinde Türkiye’de tutulacak olan modelin dizel olacağını düşünüyoruz. Böyle düşünmemizin en önemli nedeni ise dizel ve benzinli modeller arasındaki 10 bin TL’lik fark. Yakıt deposu her iki ünitede de aynı olmasına rağmen yakıt tüketiminden dolayı dizel motorlu Kuga daha yüksek menzile sahip.

Yeni Kuga 435 lt’lik bagaj hacmi ile eksi modeline göre 21 lt daha küçük bagaj hacmine sahip olsa da iç mekanda büyüyen ölçüleri ve küçülen bagajıyla daha ferah bir alan sunuyor. Yeni Kuga’nın arka koltuklarının sırt kısmı eğim ayarı ve 15 cm ileri veya geriye hareket imkanına sahip olması ayrıca arka koltuk diz mesafesi bir hayli büyütüyor ve kapı açıldığında çıkan korumaları sayesinde kapı kenarlarını çarpmalardan koruyor. Arka mekanda hoşumuza gitmeyen yönleri ise arka kapı içlerinin sert, kalitesiz görünen plastikten olması ve 2 çeker olmasına rağmen orta kısımda şaft tünelinin bulunması oldu.

Ön kısımda ise hoşumuza gitmeyen yönleri kol dayamanın iç kapasitesinin küçük ve soğutmasız olması, güneşlik aydınlatmalarının ve iç mekan aydınlatmalarının hala halojen (sarı) olması, ön torpido içinin plastik olarak herhangi bir kaplama bulundurmadan sunulması ve orta konsolun vitesten kol dayama kısmına kadar sert ve ucuz  görünümlü plastikten yapılmış olmasıdır. Bunların haricinde tam ekran yol bilgisayarı ve kadran sistemi ile birlikte eğlence ekranına bağlı navigasyon sistemi gayet kullanışlı ve tatminkar. Ayrıca opsiyon olarak satın alınabilen Bang & Olufsen ses sistemi oldukça başarılı bir müzik deneyimi sunuyor.

Tucson incelememizi ise dış görünüş olarak daha güncel olan N Line modeli ile yaptık. Bu donanım kategorisi Elite ve Elite Plus’ın arasında bir yerde yer alıyor ve daha sportif hatlara sahip N Line donanımında şerit takip, kör nokta gibi donanımlar maalesef bulunmuyor. Bumerang formlu LED aydınlatma siyah jantlar tavan rayları ve siyah spoiler araca diğer donanımlara göre daha farklı ve sportif bir hava katıyor. Standart halde 512 litre bagaj hacmi sınıfına göre yeterli ve Kuga’ya göre geniş gözükse de elektronik olarak açılan bagaj kapağı nedense neredeyse 10 saniyede açılıp kapanabiliyor.

Alcantara deri karışımlı koltuklar iç mekan kalitesinde Kuga’ya göre oldukça premium bir hissiyat bırakıyor ancak orta kısımda şaft tüneli kullanımına Kuga gibi bu modelde de devam edilmiş. Arka koltuklarda sırt eğim ayarı var ancak Kuga’daki gibi ileri geri hareket mekanizması yok. Bu araçla ilgili eleştirilerimiz direksiyonunun ve gösterge panelinin çok sıradan olması ve sınıfına göre oldukça klasik gözükmesi. En azından bu donanım seviyesinde kesik oval daha sportif bir tasarım ve daha güncel bir yol bilgisayarı olabilirdi. Tucson 1.6 dizel motoru ile 320 nm tork güç üretiyor ve Kuga’ya göre kağıt üzerinde daha güçlü görünüyor olsa da, dizel ünitenin karma tüketimde Kuga’ya göre 0.7 lt/100 km daha fazla olması tüketim açısından az da olsa geriye düşürüyor. Bunun yanı sıra 1.6 CRDI motor ve 7 ileri yarı otomatik şanzıman sistemi ile 4×4 seçeneği de sunabilmesi arazi koşullarında Tucson’u bir adım daha öne çıkartıyor.

Özetle iç mekan kalitesi daha lüks ve geleneksel olsun diye düşünüyorsanız Tucson, daha yeni tasarımlı ve daha güncel özelliklere sahip olmak istiyorsanız Ford Kuga’yı tercih edebilirsiniz. Tabi fiyatlara gelecek olursak birbirine yakın özelliklerde olan Tucson 1.6 CRDI 7 İleri Otomatik DCT N Line 4×2 (Dizel) 300 bin TL’fiyatı ile satılırken, görece daha yeni sayılabilecek Kuga Titanium 1.5L EcoBlue (Dizel) 8 İleri Otomatik 310.400 TL’lik fiyat etiketine sahip görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir